Search
Close this search box.
933 03 11 03

Actualitat

Les emocions en els infants

Els infants del segon cicle d’Educació Infantil experimenten una barreja d’emocions al llarg de la primer infància. En aquestes edats, l’alegria és una de les emocions constants, reflectida en les seves rialles innocents i en la fascinació que troben en les petites coses. Les emocions es despleguen con un arc de colors, canviant ràpidament de la felicitat a l’enyorança o a la frustració.

La curiositat és el seu guiatge mentre exploren el món que els envolta, amb ganes d’entendre-ho tot. Tanmateix, les llàgrimes poden vessar quan la frustració esdevé massa intensa o quan s’enfronten a nous desafiaments.

Aquest viatge emocional contribueix al desenvolupament integral de la criatura, ajudant-los a comprendre el significat de les seves pròpies emocions i a relacionar-se amb els altres.

A l’escola per guiar-los en aquest oceà d’emocions tenim diferents espais i moments al llarg del dia. Un dels espais on els infants poden expressar aquestes emocions i compartir-les amb els seus iguals seria les assemblea del matí.

Aquí tots els companys i companyes seient en rotllana i realitzen diferents activitats per tal d’afavorir aquest clima de confiança on explicar allò que més els hi agrada o aquelles experiències del seu dia a dia.

WhatsApp-Image-2023-12-14-at-09.14.27-1

Categories

Segueix-nos a: